Biznes2019-04-29
7

Agora uruchomiła restaurację Van Dog i Papa Diego w Warszawie

Foodio Concepts, firma założona przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora sieci multipleksów uruchomiła wspólny lokal sieci Van Dog i Papa Diego w Centrum Praskim Koneser w Warszawie. Jednocześnie to pierwsza lokalizacja w Polsce, w którym pojawił się koncept Van Dog.

W piątek, 26 kwietnia br. uruchomiono wspólny lokal Van Dog i Papa Diego w Centrum Praskim Koneser. To pierwsze tego typu przedsięwzięcie spółki Foodio Concepts. Na powierzchni 166 mkw. znalazły się oba koncepty, stoliki dla 45 osób oraz wspólny bar, który serwuje kraftowe piwa, margarity - także w wersji bezalkoholowej, oraz chelady - oryginalny mix lemoniady cytrynowej i piwa Corona. Lokal posiada również ogródek z dodatkowymi 40 miejscami siedzącymi.

Van Dog to marka dla fanów hot dogów w wersji gourmet - z kiełbaskami robionymi według autorskich receptur lokalnych masarzy. W ofercie dostępne są także frytki oraz napoje.

Lokal w Centrum Praskim Koneser mieści także pierwszą restaurację Papa Diego w Warszawie. Do tej pory lokale sieci, specjalizującej się w daniach kuchni meksykańskiej powstały w Gdańsku, Katowicach, Opolu, Poznaniu, Pruszkowie i Wołominie.  

Foodio Concepts to firma założona przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora sieci multipleksów oraz jej partnerów biznesowych – Piotra Grajewskiego i Piotra Komóra. W swojej karierze współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.

W ub.r. grupa kapitałowa Agora zanotowała spadek wpływów sprzedażowych o 2,1 proc. do 1,14 mld zł i 9,4 mln zł zysku netto. Wzrosły jej przychody z biletów w kinach Helios i sprzedaży „Gazety Wyborczej”, a zmalały z reklam kinowych.

Autor:NB

KOMENTARZE(7)DODAJOPINIĘ

W TYM TEMACIE

NAJPOPULARNIEJSZE

<WRÓĆ NAPRACA
PracaStartTylko u nas