Telewizja2022-11-04
7

580 tys. widzów „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia 7” w Polsacie

Jarosław Gruda, zwycięzca „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia 7”; fot. Krystian SzczęsnyJarosław Gruda, zwycięzca „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia 7”; fot. Krystian Szczęsny

Reaktywowany talent-show „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia” oglądało średnio 580 tys. widzów. Było to o 14 tys. osób mniej, niż nadawany rok temu w tym samym paśmie program „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” - wynika z raportu Wirtualnemedia.pl.

Siódmą edycję reaktywowanego po sześciu latach przerwy programu „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia” w Polsacie oglądać można było w środy o godz. 20.00, w okresie od 31 sierpnia do 2 listopada br. Średnia widownia emisji premierowych odcinków wyniosła 580 tys. osób. Przełożyło się to na 4,61 proc. udziału stacji w rynku telewizyjnym wśród wszystkich widzów, 7,86 proc. w grupie komercyjnej 16-49 oraz 6,39 proc. w grupie 16-59 - wynika z danych Nielsen Audience Measurement, do których dotarł portal Wirtualnemedia.pl.

>>> Praca.Wirtualnemedia.pl - tysiące ogłoszeń o pracę

Najwięcej widzów zgromadził odcinek z 31 sierpnia br. Obejrzało go 726 tys. widzów.

Dla porównania, pokazywany jesienią ub.r. w niemal tym samym paśmie nowy program „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” śledziło średnio 594 tys. osób, co przekładało się na 4,50 proc. udziału w 4+, 4,76 proc. w 16-49 oraz 4,72 proc. w 16-59. W tym ujęciu show „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia 7” obniżył widownię Polsatu o 14 tys. osób.

„Hell’s kitchen - piekielna kuchnia” to polska wersja brytyjskiego formatu „Hell’s kitchen”, który zadebiutował na antenie tamtejszej stacji iTV w 2004 roku. W reality-show kilkunastu znawców sztuki kulinarnej rywalizuje ze sobą, prowadząc restaurację pod okiem gospodarza show, którym jest znany szef kuchni oraz o nagrodę pieniężną. W każdym odcinku odpada jedna osoba.

Siódmą edycję „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia” prowadził Mateusz Gessler, który był szefem kuchni. W roli sous chefów występowali Robert Kondziela i Bartłomiej Krężel. Za produkcję odpowiada Jake Vision.

Jarosław Gruda zwycięzcą

Właśnie zakończoną edycję „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia” wygrał Jarosław Gruda. Zdobył 100 tys. zł, staż w restauracji „Warszawski Sen” szefa Mateusza Gesslera i wprowadzenie popisowego dania w menu restauracji.

Pierwsze sześć odsłon „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia” oglądać można było w Polsacie od wiosny 2014 roku do jesieni 2016 roku.

Udział Polsatu w rynku telewizyjnym wśród wszystkich widzów w 2021 roku wyniósł 8,19 proc.

Autor:Michał Kurdupski

KOMENTARZE(7)DODAJOPINIĘ

W TYM TEMACIE

NAJPOPULARNIEJSZE

<WRÓĆ NAPRACA
PracaStartTylko u nas