Telewizja2022-08-03
13

Nowy sezon "Hell’s Kitchen" od 31 sierpnia. Polsat ujawnił nazwiska pomocników Mateusza Gesslera

fot. Krystian Szczęsny/Polsatfot. Krystian Szczęsny/Polsat

14 uczestników weźmie udział we wracającym po sześciu latach do Polsatu reality-show „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia". Siódmą edycję programu poprowadzi Mateusz Gessler, a w role sous chefów wcielą się Robert Kondziela i Bartłomiej Krężel.

Uczestnicy zamieszkają razem w willi "Hell’s Kitchen". W każdym odcinku dwie drużyny - niebieskich i czerwonych zmierzą się z kulinarnym zadaniem, a zwycięska drużyna dostanie nagrodę. Będzie to np. spotkanie z niezwykłymi gośćmi, degustacja luksusowych produktów w ekskluzywnych miejscach czy szkolenie z ekspertami.

W tym sezonie przegrana drużyna zamiast kary otrzyma „lekcję do odrobienia”, czyli zadanie, które ma ich nauczyć pokory, szacunku do pracy i produktu oraz pokazać wartość pracy zespołowej.

W programie nie zabraknie też największych gwiazd polskiego show-biznesu. W piekielnej restauracji będą próbowały i oceniały kulinarne poczynania uczestników: Young Leosia, Blowek, Jacek Fedorowicz, Grażyna Szapołowska, Janusz Palikot i wielu innych. Zwycięzca programu zdobędzie 100 tys. zł i staż w jednej z restauracji Mateusza Gesslera.

W rolę pomocników Mateusza Gesslera, czyli sous chefów wcielą się:

Robert Kondziela — mistrz gotowania z 30-letnim doświadczeniem, edukator kulinarny i ekspert w dziedzinie kuchni polskiej. Od 20 lat współpracuje  z Mateuszem Gesslerem, obecnie zajmując stanowisko szefa kuchni w czterech jego restauracjach.

Bartłomiej Krężel — uczestnik pierwszej edycji  programu „Top Chef” w Polsacie, gdzie znalazł się w pierwszej piątce najlepszych kucharzy. Dziś jest właścicielem i szefem kuchni czterech restauracji na Dolnym Śląsku.

"Hell's Kitchen" w środowe wieczory w Polsacie

Program „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" będzie nadawany w Polsacie w środy o 20.00 począwszy od 31 sierpnia. Producentem wykonawczym jest firma Jake Vision.

Szósta edycja „Hell’s Kitchen. Piekielnej kuchni”, emitowana w Polsacie od września do listopada 2016 roku we wtorki o godz. 20.05, miała średnio 1,2 mln widzów, co przełożyło się na 7,49 proc. udziału w rynku telewizyjnym wśród wszystkich widzów, 11,20 proc. w grupie komercyjnej 16-49 oraz 9,09 proc. w grupie 16-59 (dane Nielsen).

Format "Hell's Kitchen" powstał w USA. Amerykańska odsłona reality-show wykreowała gwiazdę Gordona Ramsay’a. Lokalne edycje formatu zrealizowano m.in. w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie i w Ukrainie.

Autor:PP

KOMENTARZE(13)DODAJOPINIĘ

W TYM TEMACIE

NAJPOPULARNIEJSZE

<WRÓĆ NAPRACA
PracaStartTylko u nas