Biznes2016-11-29
3

Czy pieczywo mrożone jest zdrowe

KOMENTARZE (3)

WASZE KOMENTARZE

Czy takie "mrożone pieczywo" można zamrażać i spożywać po rozmrożeniu?

RF2016-11-29 13:30
00

Czy takie "mrożone pieczywo" można zamrażać i spożywać po rozmrożeniu?

Można ale nie wolno, bo ustawodawca zabronił.
Ponowne zamrożenie zwykłej bułki, czy chleba z mrożenia, które odbędzie się w rozsądnym czasie (nie po tygodniu tylko raczej przed upływem 24h) nie będzie raczej miało większego wpływu na "zdrowotność" - na jakość już tak. Ja zamrażam czasem pieczywo pochodzące z mrożenia i po ponownym rozmrożeniu zjadam bez sensacji w sporych ilościach. Nie widzę tu zagrożenia. Uważać natomiast trzeba z wyrobami ciastarskim np. tort z kremem. Produkty takie nie są w całości pieczone oraz są dobrą pożywką dla mikrobów.

Edgar chlebojad2016-11-29 16:40
00

Nareszcie na temat chleba, także mrożonego, zaczynają się w mediach wypowiadać fachowcy.

Sieciowy przechodzeń2016-11-29 16:43
00
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniamiużytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosiodpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadomnas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
PracaStartTylko u nas