Szanowny Użytkowniku,
Na naszych stronach używamy technologii, takich jak pliki cookie, które służą do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu.Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego serwisu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności.Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.Można to zrobić poprzez zmianę ustawień przeglądarki lub opuszczenie serwisu (więcej).
Czy pieczywo mrożone jest zdrowe
KOMENTOWANEGO ARTYKUŁU
KOMENTARZE (3)
WASZE KOMENTARZE
Czy takie "mrożone pieczywo" można zamrażać i spożywać po rozmrożeniu?
Można ale nie wolno, bo ustawodawca zabronił.
Ponowne zamrożenie zwykłej bułki, czy chleba z mrożenia, które odbędzie się w rozsądnym czasie (nie po tygodniu tylko raczej przed upływem 24h) nie będzie raczej miało większego wpływu na "zdrowotność" - na jakość już tak. Ja zamrażam czasem pieczywo pochodzące z mrożenia i po ponownym rozmrożeniu zjadam bez sensacji w sporych ilościach. Nie widzę tu zagrożenia. Uważać natomiast trzeba z wyrobami ciastarskim np. tort z kremem. Produkty takie nie są w całości pieczone oraz są dobrą pożywką dla mikrobów.
Nareszcie na temat chleba, także mrożonego, zaczynają się w mediach wypowiadać fachowcy.