Szanowny Użytkowniku,
Na naszych stronach używamy technologii, takich jak pliki cookie, które służą do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu.Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego serwisu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności.Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.Można to zrobić poprzez zmianę ustawień przeglądarki lub opuszczenie serwisu (więcej).
PFR promuje Tarczę Antykryzysową jako „pomoc na czas” dla hoteli i restauracji
KOMENTOWANEGO ARTYKUŁU
KOMENTARZE (3)
WASZE KOMENTARZE
1. Ich NIP powszechnie dostępny w internecie 7792251884
2. Wpisz na https://sudop.uokik.gov.pl/search/aidBeneficiary
3. Po sprawdzeniu napisz
To niestety konflikt pokazujący obecny socjalistyczny kapitalizm: niewydolne państwo, które ma kasę, choć nie swoją vs. duża liczba januszów biznesu, którzy szybciej zwolnią swoją księgową, niż choć o 1cm obniżą swoją komfort życia. Kasa z tarczy mogła trafić do właściciela, a właściciel wcale nie musiał się z nikim dzielić, bo pewnie na etat ma tylko kucharza (albo i nawet nie). Więc formalnie wszystko super. Tarcza pokazuje dokładnie to samo, co dzieje się podczas wszystkich kryzysów i interwencji państwa: bogaty mniej przytyje, ale na pewno nie schudnie, a biedak umrze z głodu.
Moja restauracja skorzystała z pomocy tarczy i być może dzięki temu przetrwam, więc coś w tym jest. Dodatkowe finanse pozwoliły mi zagwarantować wypłacalność dla moich pracowników, co jest o tyle ważne, że mam zaufanie do nich i nie chciałbym od nowa szukac ludzi do pracy.