Szanowny Użytkowniku,
Na naszych stronach używamy technologii, takich jak pliki cookie, które służą do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu.Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego serwisu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności.Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.Można to zrobić poprzez zmianę ustawień przeglądarki lub opuszczenie serwisu (więcej).
W Polsce spada spożycie pieczywa. W ubiegłym roku zjedliśmy o 2,5 kg pieczywa mniej niż w 2014
KOMENTOWANEGO ARTYKUŁU
KOMENTARZE (1)
WASZE KOMENTARZE
Czy można prosić o konkretne przykłady wyrobów wyprodukowanych w sposób opisywany w tym artykule ? Jakaś konkretna bułeczka z Rumunii? Jakiś chlebek zamrażany w - 70C z jednoczesnym dodatkiem środków konserwujących?
Po co konserwować chemicznie produkty mrożone? Po co przepłacać za konserwanty? Mrożenie wystarczy. Po zamrożeniu żywność staje się niezdrowa? Z wiedzy naukowej o żywności wynika, że mrożenie jest jednym z najzdrowszych sposobów utrwalania żywności.
Większość dziennikarzy pisze artykuły o chlebie w oparciu o inne artykuły oraz tzw. obiegowe opinie, które na ogół mało mają wspólnego z rzeczywistością. Opisują w nich ze szczegółami nieznany sobie proces produkcyjny. Im mniej kto wie - tym staje się większym ekspertem. W rzeczywistości nie zawsze stać go nawet na zapoznanie się z dostępnym, deklarowanym przez producenta składem wyrobu. Łatwiej bezmyślnie powtarzać obiegową wersję niż się samemu z czymś zapoznać i wyrobić sobie własne zdanie na dany temat.