Biznes2016-01-12
1

W Polsce spada spożycie pieczywa. W ubiegłym roku zjedliśmy o 2,5 kg pieczywa mniej niż w 2014

KOMENTARZE (1)

WASZE KOMENTARZE

Czy można prosić o konkretne przykłady wyrobów wyprodukowanych w sposób opisywany w tym artykule ? Jakaś konkretna bułeczka z Rumunii? Jakiś chlebek zamrażany w - 70C z jednoczesnym dodatkiem środków konserwujących?

Po co konserwować chemicznie produkty mrożone? Po co przepłacać za konserwanty? Mrożenie wystarczy. Po zamrożeniu żywność staje się niezdrowa? Z wiedzy naukowej o żywności wynika, że mrożenie jest jednym z najzdrowszych sposobów utrwalania żywności.

Większość dziennikarzy pisze artykuły o chlebie w oparciu o inne artykuły oraz tzw. obiegowe opinie, które na ogół mało mają wspólnego z rzeczywistością. Opisują w nich ze szczegółami nieznany sobie proces produkcyjny. Im mniej kto wie - tym staje się większym ekspertem. W rzeczywistości nie zawsze stać go nawet na zapoznanie się z dostępnym, deklarowanym przez producenta składem wyrobu. Łatwiej bezmyślnie powtarzać obiegową wersję niż się samemu z czymś zapoznać i wyrobić sobie własne zdanie na dany temat.

Edgar!2016-01-13 15:58
00
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniamiużytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosiodpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadomnas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
PracaStartTylko u nas