Telewizja2021-02-14
1

„Wiosenny turniej wypieków” i „Palce lizać” wiosennymi nowościami Food Network

fot. fot. "Wiosenny turniej wypieków"/ TVN

Wiosną na kanale Food Network (TVN Grupa Discovery) pojawią się dwie nowości: „Wiosenny turniej wypieków” oraz „Palce lizać” oraz kontynuacje znanych już widzom programów: „Kulinarnych podróży z Guyem”, „Molly gotuje na farmie”, „Posiekanych” oraz „Jedzenie w trasie”.

Od 8 marca w Food Network widzowie będą mogli śledzić odcinki „Wiosennego turnieju wypieków”, w którym ośmioro utalentowanych cukierników będzie rywalizowało w pieczeniu słodkich smakołyków. Oceniać ich będą jurorzy: Duff Goldman, Lorraine Pascale i Nancy Fuller i jednocześnie zawalczą o tytuł zwycięzcy i nagrodę pieniężną. W programie będzie można zobaczyć oryginalne pomysły na babeczki, desery cytrynowe, przekąski na piknik czy na puszyste ciasto.

Kolejną nową propozycją będą „Palce lizać”, które pojawią się od 2 kwietnia br. Eddie Jackson, amerykański szef kuchni w każdym odcinku zaprosi widzów do wspólnego gotowania i tworzenia oryginalnego menu. Podczas każdego spotkania przygotuje śniadanie, brunch, lunch, kolację i deser oraz przekąskę. Podzieli się tajnikami kulinarnymi oraz pokaże sztuczki, które pomogą w pracy kucharzom – pasjonatom.

W Food Network nie zabraknie również kontynuacji znanych już widzom programów. Od 7 marca emitowany będzie „Molly gotuje na farmie”, w którym blogerka kulinarna, mieszkająca na farmie na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty w Stanach Zjednoczonych pokaże, jak korzystać ze świeżych produktów z własnego ogrodu.

Z kolei od 26 marca będzie można śledzić „Jedzenie w trasie”, w którym szef kuchni i były zawodnik rugby, Gabriele Rubini, znany jako Rubio podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu nowych, restauracji dla kierowców, w którym można smacznie zjeść. Odwiedzi on włoską Umbrię, region Emilia-Romagna, Kalabrię, Sycylię, przemierzy też Hiszpanię i Francję.

Od 4 kwietnia emitowane będą także nowe odcinki „Posiekanych”. Ponownie będą liczyły się dobre pomysły, szybkość oraz umiejętności kulinarne. Czterech początkujących, dobrze rokujących szefów kuchni stanie do walki o przygotowanie w ciągu 20 minut najsmaczniejszego i wyjątkowego dania oraz nagrodę pieniężną w wysokości 10 tys. dolarów. Kibicować będzie im  prowadzący, Ted Allen.

Od 10 kwietnia pojawią się również nowe epizody „Kulinarnych podróży z Guyem”, w których po raz kolejny wyruszy w kulinarną podróż po Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Meksyku, odwiedzając różne restauracje, jadłodajnie i bary w poszukiwaniu najlepszego jedzenia.

Autor:NB

KOMENTARZE(1)DODAJOPINIĘ

W TYM TEMACIE

NAJPOPULARNIEJSZE

<WRÓĆ NAPRACA
PracaStartTylko u nas