Reklama2020-10-30
5

Żabka zaczyna sprzedawać wegańskie burgery

Do oferty sieci Żabka Polska trafił wegger, czyli burger w 100 proc. roślinny, którego nuggetsy przyrządzono z soi. To kolejna bezmięsna przekąska sprzedawana w sieci.

Wegger Żabki zapakowany jest w pudełko i owinięty w biały pergamin, w którym wkładany jest do podgrzania. Cały proces przygotowania produktu odbywa się w myśl zasady „od producenta do konsumenta”, co oznacza, że burger został zapakowany w zakładzie produkcyjnym i rozpakowany dopiero przez konsumenta finalnego, łącznie z sosem i wszystkimi dodatkami.

Wegańskie burgery w Żabce

Składniki weggera to bułka pszenna z nasionami sezamu, nuggetsy od The Vegetarian Butcher imitujące smakiem i strukturą mięso z kurczaka przygotowane z niemodyfikowanej genetycznie soi (bez GMO), plastry wegańskie o smaku Goudy, sos wegański na bazie majonezu z odrobiną ketchupu i ostrego sosu paprykowego sriracha oraz dodatki – marynowana papryka i zielony ogórek.

Weggera można kupić w wersji na ciepło lub przygotować go w domu. W sklepie produkt zostaje podgrzany bezdotykowo w pergaminowym opakowaniu, natomiast w domu wystarczy umieścić go w kuchence mikrofalowej i podgrzewać przez 45 sekund.

To już kolejna – po hot dogu z parówką z białka grochu i białka ziemniaczanego oraz hot dogu z parówką serową – bezmięsna przekąska na ciepło, którą można kupić w sklepach sieci.

Koncept Żabka Cafe oferuje min. hot-dogi, zapiekanki, panini czy tosty. W jego asortymencie znajdują się świeżo mielone na miejscu kawy, m.in. czarna, biała, espresso, cappuccino czy latte podawane w ekologicznych kubkach.

Żabka Polska ma ponad 6100 placówek prowadzonych przez ponad 4300 franczyzobiorców w całej Polsce.

Autor:jd

Więcej informacji:Wegger, Żabka, wegańskie burgery

KOMENTARZE(5)DODAJOPINIĘ

W TYM TEMACIE

NAJPOPULARNIEJSZE

<WRÓĆ NAPRACA
PracaStartTylko u nas