Telewizja2016-06-30
13

Michał Bryś poprowadzi 6. edycję "Hell's Kitchen"

Michał Bryś, fot. Hell'sKitchen/PolsatMichał Bryś, fot. Hell'sKitchen/Polsat

Michał Bryś, szef kuchni i współwłaściciel warszawskiej restauracji L’enfant Terrible, poprowadzi szóstą edycję kulinarnego reality-show „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” w Telewizji Polsat.

Bryś zastąpił Wojciecha Modesto Amaro, który zrezygnował w kwietniu z prowadzenia programu.

Michał Bryś gastronomią zajmuje się zawodowo od dwóch lat - jest szefem kuchni w warszawskiej restauracji L'enfant Terrible. Wcześniej przez 15 lat pracował w show-biznesie, m.in. jako reżyser, scenarzysta i producent. Był również managerem gwiazd. Ukończył aktorstwo na Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie.

Producentem „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” pozostaje Jake Vision. Szósty sezon z nowym szefem kuchni zadebiutuje na antenie Telewizji Polsat we wrześniu.

Piątą edycję reality-show „Hell’s Kitchen” oglądało średnio 1,48 mln osób, o 170 tys. widzów mniej niż śledziło emitowaną rok temu trzecią serię programu. Polsat w czasie emisji formatu zajął drugie miejsce w rynku telewizyjnym. Wpływy z reklam wyniosły 22,67 mln zł.

W „Hell's Kitchen - Piekielnej kuchni” rywalizują dwie grupy kucharzy. Nagrodą dla zwycięzcy jest 100 tys. złotych.

Autor:pr

KOMENTARZE(13)DODAJOPINIĘ

W TYM TEMACIE

NAJPOPULARNIEJSZE

<WRÓĆ NAPRACA
PracaStartTylko u nas