SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Jak usunąć z owoców i warzyw pozostałości środków ochrony roślin i szkodliwe mikroorganizmy

Na temat właściwego przygotowania owoców i warzyw do spożycia narosło wiele mitów. Jak wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie PSOR, aż 84 proc respondentów słyszało o tym, że warzywa i owoce należy parzyć wrzątkiem lub płukać wodą z solą kuchenną. Tymczasem, jak przekonują eksperci, wystarczy zwykła woda, a tam, gdzie jest to niezbędne, warzywo lub owoc należy obrać ze skórki.

Dołącz do dyskusji: Jak usunąć z owoców i warzyw pozostałości środków ochrony roślin i szkodliwe mikroorganizmy

2 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
wtf?
dlaczego WM zamieszczają taki tekst?
odpowiedź
User
marketer
a dlaczego nie?
odpowiedź